A komfortzónán túl

A komfortzónán túl

A fogyás titka hülyeségektől mentesen

2017. január 26. - GabeFit

Hosszú hosszú ideje már kaparom a falat látva, hogy mennyi tipp, ötlet, csodaszer és praktika van a neten a fogyással kapcsolatban. Tagja is vagyok több Facebookos csoportnak, ahol több ezer ember vergődik, hogy ő nem tud lefogyni bárhogy is próbálkozik, adjanak tippeket. Na amikor egy ilyen csoportban jönnek a tippek az már a harakiri állapot.

Egyetlen dolog kell a fogyáshoz: egy nap alatt bevitt kalória < egy nap alatt elégetett kalória. Pont. Ennyi. Ha ez megvan jöhetnek az egyéb dolgok, de enélkül semmi értelme tovább gondolni a dolgokat.

A célod tehát, hogy több kalóriát égess el mint amit beviszel. Ezt a buták koplalással érik el, főleg amerikában jellemzőek ezek a fogyókúrák, hogy hetekig csak gyümölcslevet meg ilyen hülyeségeket  isznak. Látszik is mennyire sikerül lefogyniuk.. Tisztító kúra, gyümölcslé kúra, paleo diéta, minden ilyen baromságot felejts el, mert nincs szükséged ilyenekre és nincs csodarecept ami felgyorsítja a fogyásodat. A legjobb, hogy rengetegen fizetnek is érte, hogy egyes sarlatánok összeállítsák nekik az étrendjüket.. őrület. 

Sovány hús, zöldségek, gyümölcsök, zsírszegény termékek, egészséges dolgok. Legyél fokozatos, mert ha egyik napról a másikra akarsz életmódot váltani valószínűleg nem fog menni, ahhoz nagyon határozottnak kell lenni, de az emberek többsége nem ilyen (bocs).

Az elején hagyd el a nagyon cukros dolgokat. Ittál kólát? Többet ne igyál. Ettél a mekiben? Felejtsd el. Nassoltál? Add oda másnak vagy dobd ki, mert csak kísértésbe visz. Nem akarok szemét lenni, simán megtarthatod és nem is a világ vége ha néha eszel egy kis édességet, de ha gyenge az akaraterőd inkább dobd ki...

Az emberek szervezete általában rá van függve a cukorra, így ha szép lassan csökkented nem vág annyira majd földhöz. Ha elhagyod a kólát meg ezeket, akkor helyettesítsd enyhén édesített ásványvízzel (igen még ez is cukros szar, de egy fokkal jobb mint a kóla) vagy citromos vízzel, de ha kemény vagy rögtön válts sima vízre.

Amennyiben alkoholizálsz azt is csökkentsd le. A röviditalokat felejtsd el és a koktélokat is. Rohadtul hízlalnak! 

Ha sikerül csökkenteni a bevitt cukrot már előrébb vagy. Most jöjjön a mozgás. Szar ügy, de futnod kell. Nincs mese, a legjobb és legegészségesebb a fogyáshoz ha futsz. Az elején ne bonyolítsd túl, menj ki vagy pattanj futópadra és teperj egy kicsit. Másnap megint. Aztán többet. Még többet. Told ki egyre jobban a megtett távot, nem szükséges sprintelned, kocogj. A folyamatos egyenletes pulzus mellett 35-40 perc után a tested folyamatosan zsírt éget, ha az elején csak 30 percet bírsz akkor ez van, később menni fog több is, a lényeg a fokozatosság. Igazából mindegy mit, de mindig mozogj ha tudsz. Kirándulj, sétálj a városban vagy parkban, akármi. Minél több időt töltesz mozgással, annál több kalóriát égetsz el.

Eljutottunk oda, hogy kevesebb cukrot viszel be és már mozogsz is, sőt, már próbálsz normális ételeket enni. Most jöhet az, hogy szórakozol azzal, naponta hányszor eszel meg hasonlók. Próbálj meg naponta többször enni nem hatalmas adagokat, így kevésbé terheled a gyomrod és kevesebbet vagy éhes. Innentől számolgathatod a kalóriákat meg vásárolhatsz étrendet ha van kidobni való pénzed, de ha rám hallgatsz böngészed az internetet és használod a józan paraszti eszed. Ha elhagyod a cukros dolgokat és sokat mozogsz fogyni fogsz, ennyi.

A bejegyzés trackback címe:

https://gabefit.blog.hu/api/trackback/id/tr6012159147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása