A komfortzónán túl

A komfortzónán túl

Spartan Race Nitra Sprint

2017. május 20. - GabeFit

Versenynaptáram következő állomása is elérkezett, ráadásul a változatosság kedvéért ezt most nem egyedül küzdöttem végig. Útitársam a magyar street workoutos Adri volt (Instagram, Facebook), aki szintén fájó lábbal vágott neki a kalandnak, valamint Hermész.

Péntek reggel a Szlovák autópályát elkerülve inkább egy Nyitrát délről megközelítő autóúton repesztettünk, megspórolva az autópálya díját és csupán 10 perccel voltunk lassabbak (elvileg). Az idő gyönyörű volt, szikrázó napsütés és kék ég. 

18449453_10211454436694478_3625488766370383491_o.jpg

A kipakolás után elmentünk felfedezni a környéket. A centrumban lévén egy sarokra már a fő sétálóutcában találtuk magunkat, melyen számos fagylaltozó, szuvenírbolt és a szokásos dolgok voltak megtalálhatóak. Az utca végén rátaláltunk egy plázára is, melyben elfogyasztottuk ebédünket, majd a visszaúton fagyit nyaltunk egy eldugott, ám rendkívül népszerű fagyizóban (tényleg finom volt). Tovább menve felsétáltunk a várba, ahol jutányos áron megtekinthettük az 5 négyzetméteres kazamatákat. Igen, tényleg kb. szoba nagyságú volt..Még nézelődtünk egy darabig, majd visszatértünk a hotelba felfrissülni. Ezután elugrottunk a verseny helyszínére megnézni a dolgokat, vacsoráztunk, ittunk egy koktélt és hajnali 1 táján ágyba is kerültünk.

20170512_154237.jpg

5 óra alvást követően lerendeztük a reggelit, Hermészt és nekivágtunk a napnak. A parkolás kiválóan meg volt oldva, bőséges hely állt rendelkezésre, azonban aki később jött az jó pár percig araszolhatott a kapuban feltorlódott autók miatti dugóban.

20170512_194341.jpg

Verseny előtti nap a tó

Az bőséges helynek köszönhetően sikerült kényelmesen elhelyezni mindent a fesztivál területen, egy leheletnyit talán még szűkebbre is lehetett volna venni a színpad körüli szabad teret, de legyen inkább több mint kevesebb. A start csomagot átvéve és cuccunkat lerakva bandáztunk Dunakeszi SRTG csapatunkkal, majd beálltunk a rajthoz. Az eső pont ekkor kezdett rá jobban, mi pedig ugrálva melegítettünk a kezdésre. Sajnos semmilyen hype nem volt a startnál, sőt, lényegében semmi színpadi konferálás nem volt még ekkor. Helyette viszont volt bőséges füst, másodpercekig vakon kocogtunk, mert ha ott elesik valaki abból komoly galiba is lehetett volna.

A pályáról álljon itt egy majd fél órás felvétel, amin főleg Anita és Adri küzdelme látható az én szemszögemből :)

A pálya laza volt, alig volt emelkedése, viszont a víz és a sár kárpótolt ezért. Megpróbáltuk kímélni magunk, szerencsére nekem csak a szokásos fájdalom volt a lábaimban, úgyhogy olcsón megúsztam a versenyt :)

A finish után gyorsan kijelentkeztünk a hotelből, ebéd majd vissza a fesztivál terület a közös fotóra.

A kiváló fotós és szintén sprint résztvevő Babály Mónika engem meglepett egy saját készítésű gluténmentes gyümölcsös desszerttel, amivel bearanyozta a napom, sokadszorra is ezer köszönet :)

A csapatfotó után egyben hazaérkeztünk és aludtunk egy nagyot (legalábbis én).

Összességében remek kis két nap volt ez Nyitrán, jövőre viszont ha megyek akkor Bécsújhelyet veszem célba :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://gabefit.blog.hu/api/trackback/id/tr4512509765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása